Amb i de Revolta (I)

iSTIU

Eren set, aquella nit de finals d’agost. Els mojitos regalimaven i deixaven tollets d’aigua sobre l’alumini de la taula de la plaça del poble. Quan la cambrera va travessar el carrer en la seva direcció, van demanar-ne dos més.

Li pesaven els aros daurats, se’ls notava erts, igual que el cotó d’aquell vestit negre, fet un nus a les cervicals. Brisa, calor, sorolls que s’acaben amb l’estació i aquells ulls blaus clavats en el seu somriure, aquella mirada que volia que cregués de nou. Però ella no creia, revoltada contra la normalitat d’aquella realitat impertèrrita i inamovible.

Por de tornar-te com qui ja ets, com qui admires i t’ha donat les ales per fer teu el món. Desig de distància de tu mateix a través del que més et defineix.
L’únic que pot sostenir-te quan t’enfonses és alhora el que més et sacseja.

Aquell estiu amb la Savana havia estat radiant. Sol, orxates i ball. L’estiu on tot s’havia enfosquit, havia tingut olor de platja tots els dies i aquella rutina salada li havia servit de brúixola: els matins amb filtre de nou començament, els migdies farcits d’interrogants i les tardes d’assossegament en mode estalvi.
I el cicle, sempre, tornava a començar.

Tocar fons i no enfonsar-te resulta més il·lusionant que gratificant. Agafar-te a tu mateix per continuar és més difícil que mai i més necessari que la resta.

I ara entenc perquè il naufragar m’è dolce in questo mare.

 

istiu

 • author's avatar

  Por: Distira

  La chica de Los de la Bici nace en Barcelona y crece como italo-catalana; toca música de cámara y se transforma en sirena. Lee libros sin parar, viaja incansablemente y adora escuchar al mundo que la rodea. Ligera como una libélula, profunda como el mar negro y adorable como una flor de montaña, os da la oportunidad de entrar en una preciosa dimensión donde lo onírico y lo pragmático se dan la mano y beben vino.

 • author's avatar

 • author's avatar

  Amb i de Revolta (IV)
  Amb i de Revolta (III)
  Amb i de Revolta (II)

  Ver todos estos posts del autor

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *